НОВИНИ

Традиційні страви різних народів світу

Цікаві та незвичні рецепти страв, які стали культурним надбанням екзотичних країн. Нехай колорит цих кухонь додасть нові нотки у Ваш фірмовий стиль!

Кростіні з курячою печінкою під кисло-солодким соусом (Чилі, Латинська Америка)

Налийте оливкову олію на сковороду і підігрійте на середньому вогні. Додайте туди сало без шкірки, цибулю і суміш свіжих трав (шавлія, чебрець і розмарин), підсмажуйте 10 хвилин до розм'якшення лука. Потім додайте стакан білого вина, зменште вогонь і залиште на повільному вогні до випаровування рідини. Зніміть сковороду з плити і викладіть вміст в миску.

У цій же сковороді підігрійте на повільному вогні олію, змішану з вершковим маслом, вкладіть курячу печінку (250 г ) в один шар і готуйте 2-3 хвилини, перевертаючи. Приправте печінку сіллю і перцем. У міру утворення скоринки зовні і рожевого кольору всередині, знімайте з плити і дайти охолонути.

Поріжте шматочки курячої печінки ножем і додайте в ємність з цибулею. Додайте філе анчоусів, столову ложку порізаних каперсів та бальзамічний оцет. Підсмажте скибочки хліба з обох сторін, викладіть суміш на теплі скибочки і подавайте до столу.

Млинці Апам Балік (Малазія, Південно-Східна Азія)

Підсушений арахіс (півсклянки) з'єднайте з зернами солодкої кукурудзи (теж півсклянки), за бажанням можете додати цукор.

Для тіста перемішайте стакан рисового борошна зі столовою ложкою цукру, щіпкою солі та чайною ложкою розпушувача. Вливаємо в тісто порціями воду (а всього потрібно 1,5 склянки), перемішуючи інгредієнти в однорідну масу. Має вийти густе пишне тісто на 3-4 млинці — а вони вийдуть великими.

На розігріту з маслом пательню виливаємо порціями тісто. Коли на поверхні тесту почнуть з’являтися бульбашки, кладемо начинку з кукурудзи і арахісу. Зручніше класти начинку на половину млинця, а потім укрити його другою половиною, а потім вже перевертати. І ось млинець готовий!

Походження відомих рецептів

Походження рецепту Тірамісу

Так, Ви вгадали - звісно, це італійський десерт. А проте хто точно його вигадав невідомо. Існує легенда, що його вигадали у честь великого правителя Флоренції Козімо III Медічі.

Шарлотка
Класичний яблучний пиріг виник в Англії, але саму назву також невідомо як отримав .Згідно з однією з версій, цей рецепт був запропонований королевою Шарлоттою, дружиною короля Великобританії Георга III. За іншою версією, назва десерту походить від англійського слова charlyt, що в перекладі означає “страва, приготоване зі збитих яєць, цукру і молока”. Також існує романтична історія про безнадійно закоханого кухаря, котрий присвятив придуманий ним десерт дамі свого серця Шарлотті.

Мус
Звичайно, це французький витвір. Він існував і у часи Середньовіччя, а проте саме на початку 1900 х років знаменитий французький художник Тулуз Лотрек придумав збити шоколад до повітряної піни, з'єднавши його з яєчними білками. Так ми отримали класичний рецепт мусу.

Чизкейк
А ось тут Ви помиляєтесь, якщо гадали, що вигадали ці десерти в Англії чи США. Перша згадка про десерт з’явилась у Греції - в Апіціевском корпусі. А в 776 році до н.е. чізкейк підносили спортсмену-переможцю Олімпійських ігор. У той час це був пиріг, зроблений з м'якого сиру з козячого або овечого молока, змішаний з пшеничним борошном, яйцями і медом, а потім запечений.

Смачних Вам рецептів і експериментів!

Див. більше: історія торгової марки "Просто Добрий Хліб", історія хліба в Україні та світі

Гільдія

ТМ “Просто добрий хліб” є засновником та активним членом Гільдії приватних пекарів та кондитерів Львівської області.

Ми надаємо технологічну та консультаційну підтримку пекарням. Будь ласка, звертайтеся!

На зв'язку

вул. Львівська бічна, 4,

с. Сокільники, Пустомитівський р,

Львівська обл., 81130

+38 (096) 676 73 33

+38 (032) 245 84 24 (34)

Email: dobryjhlib@dobryjhlib.com.ua

Пошук