СТАТТІ

Бездріжджовий хліб і рецепти його приготування відомі з давніх часів, коли тісто замішували на воді з борошна різних злаків та випікали на каменях, розпечених на вогні. Ці традиції існують і в наші дні, а хліб без дріжджової закваски користується популярністю не лише в Україні, але й в багатьох країнах. Наприклад, в Ізраїлі це маца, в Мексиці тортилья, в Італії фокачча, а на Кавказі лаваш.

Бездріжджові та інші хліби в Україні - чи потрібне розмаїття?

В Європі, у великих і невеликих містах працюють приватні пекарні та кондитерські, причому побачити їх можна практично на кожній вулиці. Поруч з ними відкрито булочні й маленькі крамнички, в яких від безлічі красивих, пишних і низькокалорійних хлібів та інших хлібобулочних виробів просто розбігаються очі. Чого не скажеш про українські торгові точки, де часто-густо можна придбати не більше п'яти різновидів тістечок. Звичайно, підприємцям простіше виробляти невелику кількість виробів, щоб швидше їх продати. Адже десятки видів булочок реалізувати буде складніше, а через 1-2 дні вони стануть вже черствими й зіпсуються.

Українці добре розуміються на смачній їжі, проте країні відсутній попит на різноманітність хлібобулочних і кондитерських виробів. При наявності більшого попиту у пекарів і кондитерів була б більша конкуренція, тож їм довелося б виробляти більше продукції різних видів. І все-таки в Україні починають з'являтися булочні та магазини з вишуканими хлібами, хоча поки їх не так багато. Звичайно, попит безпосередньо залежить від купівельної спроможності людей, а в країні з ним далеко не все гаразд. При цьому на першому місці йдуть продукти першої необхідності (м'ясо, молоко, крупи), а на десерти не у всіх вистачає коштів. Попри те, що сьогодні в забезпечених верств населення з'являється попит і на кондитерські вироби, в пріоритеті все ж залишається хліб, зокрема й бездріжджовий.

Бездріжджовий хліб в історії та сьогоденні

Раніше у Львові, як і по всій Україні, хліб випікали, використовуючи звичайну закваску, проте за радянських часів, особливо під час війни виникла потреба в забезпеченні населення і солдатів їжею, яку потрібно було робити швидко і у великих кількостях. Використання закваски забирало багато часу і сил, тому почали пекти хліб на дріжджах, завдяки яким тісто було готове вже через 2 години.

Зараз дехто з людей, особливо ті, хто дотримується здорового харчування, дріжджовий хліб вважають шкідливим. У магазинах і супермаркетах вони намагаються передусім купити бездріжджовий хліб, або ж і самі печуть його в духовці або хлібопічці й активно обмінюються між собою рецептами закваски.

Львів - де купити бездріжджовий хліб?

Сьогодні у Львові, Івано-Франківську та інших містах України можна придбати якісний бездріжджовий хліб, який виробляється під торговою маркою «Просто Добрий Хліб». Він має прямокутну форму і надходить на прилавки в порізаному виді, що дуже зручно для приготування канапок. Випускається такий масою 330 грам і залишається свіжим та смачним протягом 72 годин.

Випікається хліб бездріжджовий у Львові з пшеничного й житнього борошна з додаванням чистої води та солі. Енергетична цінність 100 грамів становить 244 ккал. У 100 г виробу міститься 7,4 грама білків, 54,5 грама вуглеводів і лише 1 грам жиру.

Купити бездріжджовий хліб оптом можна безпосередньо у виробника хліба "Бездріжджовий" у Львові, а в придбати в роздріб можна в різних магазинах, серед яких Сільпо, Рукавичка, Ашан, Арсен, Пакко, Фуршет, Свій маркет та ін.

Гільдія

ТМ “Просто добрий хліб” є засновником та активним членом Гільдії приватних пекарів та кондитерів Львівської області.

Ми надаємо технологічну та консультаційну підтримку пекарням. Будь ласка, звертайтеся!

На зв'язку

вул. Львівська бічна, 4,

с. Сокільники, Пустомитівський р.,

Львівська обл., 81130

+38 (050) 430 23 99

+38 (032) 245 84 24 (34)

Email: info@hlib.ua

Пошук