НОВИНИ

Новорічні закуски та смачні страви з хлібом

Казкові Різдвяні й Новорічні свята вже зовсім скоро, тож варто подбати про цікаві рецепти для святкового столу!

Виробник хліба у Львові ТМ "Просто Добрий Хліб" пропонує декілька варіантів ситних та недорогих закусок для гостей.

М’ясні канапки

2 курячих філе (або філе зі стегон без кістки) поріжте на середні або маленькі шматки. Замаринуйте в улюбленому маринаді на 2+ години. Потім просто посмажте.

Далі на шматочок батону Особливий намажте тонким шаром легкий майонез (або соус тартар, але його бажано готувати тоді вдома, а не купувати), потім на шпажку наколюємо по черзі кусочок готового м’яса, далі половинку помідора черрі та кубик сиру. З'єднуємо шпажку з “хлібною” основою. Отримуємо смачні канапки, які гості розберуть одразу.

Рибні канапки

Беремо скумбрію гарячого копчення, розрізаємо та витягуємо хребет, ріжемо (або рвемо, тут не має різниці) на середні частинки (кожна вздовж до 5 см).

Розрізаємо кожен шматочок хлібу Бородинський навпіл та кладемо зверху скумбрію і кружальце огірка. Можна також застосувати тут шпажки. Виходить смачно та оригінально.

Рибні канапе з сиром

На скибочку хліба Бездріжджовий намажте соус тартар, а далі з допомогою шпажки покладіть кусочок масляної риби (або ж червоної), кубик твердого сиру та зелену оливку. А при подачі посипте таріль зеленню для краси.

Сирне фондю

300-400 г хорошого сиру (Голландського) в окремій керамічній чаші поставте у піч на 200 градусів на 15 хвилин. Сир має добре розтопитися, але і не підсмажитися - жодної шкірки не має бути. Окремо ще підпечіть порізаний на шматочки хліб у спеціях і отримаєте сухарі. Подавайте фондю з сухарями та овочами - так стандартну овочеву нарізку , яку залишають завжди на потім, швидко з’їдять гості. А також його можна подавати до м’яса та картоплі.

Шоколадний мус

Неймовірно смачний та легкий мус готується так (розраховано на 2 порції): 100 г молочного шоколаду разом з 30 г масла розтопіть на водяній бані. Охолодіть суміш, додайте туди 3 жовтки, перемішуємо. Окремо взбийте міксером 3 білки до максимальної консистенції. Додаємо до суміші взбиті білки, перемішуємо,додаємо 50 г цукрової пудри. Розливаємо по формах (стаканах) і даємо застигнути в холодильнику протягом 3 годин. Правда ж, легше, аніж цілий торт?

У холодну пору року не забуваймо й про улюблені страви, які традиційно сповнюють нас теплом!

Не секрет, що всі українці люблять попоїсти, а проте є особливі страви, які займають почесне місце в нашому серці - і не тому, що дуже смачні, а тому що завжди приготовлені з любов’ю та тепло гріють душу.

Мамин борщ - хіба ж хтось може готувати краще, ніж мама? Борщик зі сметанкою та пампушкою з часником або шматочок житнього хліба з улюбленої тарілки на обід - його ще наливає мама у тарілку, а ти вже чуєш запах зі своєї кімнати. Отак одразу згадуються шкільні роки.

Бабусині вареники. Коли в гості приходиш до бабусі, а вона вже почала розкачувати тісто на вареники і ти приєднуєшся: то сам тісто катаєш, то вирізаєш кружальця з того тіста - але зазвичай просто потрошку з’їдаєш вже готову начинку. А готові вареники завжди їж з маслом та сметаною і смаженою цибулею.

А ще, звичайно, домашнє варення та закрутки. Вони завжди смакують до будь-якої страви, а тим паче взимку. Варення з хлібом та чаєм завжди зігріває в холодні вечори!

Гільдія

ТМ “Просто добрий хліб” є засновником та активним членом Гільдії приватних пекарів та кондитерів Львівської області.

Ми надаємо технологічну та консультаційну підтримку пекарням. Будь ласка, звертайтеся!

На зв'язку

вул. Львівська бічна, 4,

с. Сокільники, Пустомитівський р.,

Львівська обл., 81130

+38 (050) 430 23 99

+38 (032) 245 84 24 (34)

Email: info@hlib.ua

Пошук